Windows 10-update zorgt voor problemen

De forse cumulatieve update van Windows 10, die Microsoft gisteren begon te verspreiden, zorgt bij sommigen voor problemen.

Het probleem kondigt zich aan met de mededeling:

“There were problems installing some updates, but we’ll try again later. If you keep seeing this and want to search the web or contact support for information this may help: -Cumulative Update for Windows 10 for x64-based systems (KB3081424_ Error 0x80004005
Vervolgens wordt een herstart uitgelokt, en gaat Windows Update opnieuw aan de slag om de update binnen te halen – met hetzelfde resultaat.

Het is onduidelijk waar het probleem aan ligt en hoe frequent het voorkomt. Opmerkelijk is wel dat ook de Surface Pro van Microsoft deze kuren kan vertonen.

Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op de melding van dit probleem. Volgens sommigen helpt het om de update niet automatisch binnen te laten rollen, maar handmatig binnen te halen via het Windows Update-menu. Gebruik daarvoor onderstaande links:

KB3081424 x64

KB3081424 x32

Er wordt ook gesuggereerd dat het probleem veroorzaakt wordt door het rondzwerven van verwijzingen naar niet meer bestaande gebruikersaccounts in de registry. Die zijn te verwijderen met regedit (in te toetsen in het Startmenu) op de lokatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

Daarvoor moet je wel weten wat je doet; de waardes in de registry zijn lastig te interpreteren. Het wordt al snel een kwestie van uitproberen, en dus moet op voorhand wel een back-up van de registry zijn gemaakt.
Een laatste redmiddel is het voorkomen van deze update. Dat kan via een tooltje dat Microsoft beschikbaar heeft gemaakt. Na download kan men via dat tooltje – onder het knopje Advanced – bepaalde downloads ‘verbergen’, wat voorkomt dat Windows Update die download installeert. Het is dan wel zaak om in de gaten te houden of de problemen inmiddels opgelost zijn. Het overslaan van updates kan namelijk in de toekomst voor problemen zorgen. Als de problematische update al geïnstalleerd is, moet men deze eerst verwijderen.

<a href="http://www.hupso.com/share/" onclick="__gaTracker('send', 'event', 'outbound-article', 'http://www viagra 100 mg pfizer prix.hupso.com/share/’, ”);” class=”hupso_toolbar”>Share Buttonvar hupso_services_t=new Array(“Twitter”,”Facebook”,”Linkedin”);var hupso_background_t=”#EAF4FF”;var hupso_border_t=”#66CCFF”;var hupso_toolbar_size_t=”medium”;var hupso_twitter_via = “rmjvliex”;var hupso_image_folder_url = “”;var hupso_twitter_via=”rmjvliex”;var hupso_url_t=””;var hupso_title_t=”Windows 10-update zorgt voor problemen”;
Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.