LET OP: spam, virussen of malware tieren welig!

Wat is spam?

De definitie van spam is “ongewenste e-mail” maar de definitie van ongewenst is relatief. Een e-mail bericht kan voor de ene persoon als spam worden gezien terwijl de andere dezelfde mail als welkom beschouwd. Toch heeft iedereen een goed beeld bij wat spam is en wat niet. Wanneer de inhoud van het bericht commercieel, ideëel of charitatief is, en er niet om is gevraagd is er volgens de wet sprake van spam. In de Telecommunicatiewet staat dat het versturen van spam in Nederland verboden is.

Hoe kunt u spam herkennen?

Wanneer u een ongevraagd elektronisch bericht ontvangt die commercieel, ideëel of charitatief van aard is, hebt u volgens de wet te maken met een spambericht. Ook als u niet weet van wie het bericht afkomstig is (bijvoorbeeld doordat er geen afzender in/onder staat) en wanneer u zich niet af kunt melden voor de berichten die u ontvangt hebt u wettelijk te maken met spam.

 

Techniek om spam en virussen vroegtijdig te ontdekken:

 Spamfirewall

De Barracuda Spamfirewall is een “mail exchanger” (MX cluster) die e-mailberichten analyseert voor ze op uw server of pc terecht komen. E-mailberichten worden afgeleverd op de Spamfirewall waarna ze worden doorgestuurd naar uw eigen mailbox of mailserver. Dit gaat supersnel waardoor er geen (merkbare) vertraging optreedt.

 Netwerk

Het netwerk van Barracuda verzamelt data van meer dan 100.000 internet providers, universiteiten en bedrijven. Dankzij het 12-laags beschermingssysteem optimaliseert de Barracuda Spam Firewall het functioneren van uw mailserver. Wij ontvangen continu updates over wereldwijde spamuitbraken en onze servers worden hiermee continu geüpdate.

 Barracuda

Uit onderzoek is gebleken dat de Barracuda antispam oplossing gegarandeerd meer dan 97% spam tegenhoud en daardoor ver boven de concurrentie uitsteekt! Barracuda Spamfirewall maakt gebruik van diverse technieken om spam te herkennen. Een overzicht van de meest gebruikte functies vindt u hieronder.

iBarracuda-1

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.