Hoe herinstalleer ik Microsoft One Drive voor Windows 10

One Drive is de cloudopslag aangeboden door Microsoft. Ieder Microsoft account mag gratis gebruik maken van 5 GB opslagcapaciteit. Door vrienden en kennissen te introduceren kun je dit uitbreiden met telkens 500 MB. Als je een Office 365 abonnement hebt afgesloten kun je zelfs gebruik maken van 1 TB extra.

In Windows 10 is deze applicatie voorgeïnstalleerd, echter als je de applicatie verwijderd is het niet meer zo eenvoudig om ze weer te herinstalleren. Heb je de applicatie, bewust of onbewust gedeïnstalleerd en wil je de applicatie herinstalleren, ga dan als volgt te werk. Let op: voordat u One Drive in de laatste stap opnieuw installeert, verplaats dan eventueel de reeds aanwezige bestanden naar een andere locatie voor de veiligheid. Is daarna alles correct hersteld, kunt u deze alsnog verwijderen.

Vindt eerst uit welke architectuur van het besturingssysteem je gebruikt, 32-bit of 64-bit:

Klik met de rechtermuisknop op het Start-icoon of type “Windows toets + X”. In het contectmenu, kies Systeem. Informatie betreffende de architectuur vind je onder het kopje Type systeem. Klik vervolgens nogmaals met de rechtermuisknop op het Start-icoon of type “Windows toets + X”. Kies nu “Opdrachtprompt (administrator)”. In de popup van het Gebruikersbeheer klikt u op Ja of voert u het beheerderswachtwoord in.

Eerste stap: deïnstalleren One Drive:

32-bit: %Systemroot%\System32\OneDriveSetup.exe /uninstall
64-bit: %Systemroot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /uninstall

Volgende stap: herinstalleren One Drive:

32-bit: %Systemroot%\System32\OneDriveSetup.exe
64-bit: %Systemroot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe

Nadien kunt u One Drive weer gewoon gebruiken.

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.