Windows 10-upgrade is eenvoudig gratis via toegankelijkheidspagina te verkrijgen

Hoewel de periode voor het gratis upgraden naar Windows 10 op 29 juli verstreek, is het besturingssysteem alsnog te verkrijgen via een speciale pagina van Microsoft. Om deze versie te downloaden, moeten gebruikers alleen aangeven dat zij gebruikmaken van toegankelijkheidsopties.

windows 10

Microsoft had de mogelijkheid al eerder aangekondigd, maar vermeldde daar niet bij hoe lang de deadline voor deze manier van upgraden is verlengd en op welke manier deze upgrade zou plaatsvinden. Op een speciale pagina kan de upgrade naar Windows 10 verkregen worden. Daar blijkt nu echter geen bijzondere handeling voor nodig, anders dan een verklaring gebruik te maken van ‘ondersteunende technologieën’. Daarna is er de mogelijkheid om het setup-bestand direct te downloaden.

De categorie voor ondersteunende technologieën blijkt vrij breed. Zo valt volgens Microsoft het hanteren van sneltoetsen al onder dit soort gebruik. De upgrade naar Windows 10 was lange tijd gratis, maar kost nu 135 euro voor de Home-versie en 279 euro voor de Pro-versie. Het blijft onduidelijk hoe lang de mogelijkheid tot het uitvoeren van een gratis update beschikbaar zal blijven.

Uit cijfers van Net Applications blijkt dat het aandeel van Windows 10 inmiddels boven de twintig procent is uitgekomen met 21,13 procent. Er is geen grote piek waar te nemen in de maand juli, maar dat kan ook te maken hebben met het moment van de meting. Het aandeel van Windows 7 neemt langzaam af, maar het blijft het meest populaire besturingssysteem met een percentage van 47 procent. Windows XP blijft vrij hardnekkig rond de tien procentpunten hangen. De groei gaat niet helemaal volgens de verwachtingen van Microsoft, zo schrapte het bedrijf onlangs de doelstelling van 1 miljard Windows 10-apparaten in 2018.

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.