Windows 11 komt eraan

Na weken van goed geïnformeerde geruchten heeft Microsoft op 24 juni bevestigd dat Windows 11 er echt aan komt. Gratis voor alle geschikte apparaten.

Microsoft vernieuwt Windows zo grondig dat het bedrijf het nodig acht het besturingssysteem een nieuw versienummer te geven. Iedereen die Windows 10 gebruikt, krijgt straks gratis Windows 11. Tenminste, als de computer of laptop dit aankan.

Geschikte apparaten

Microsoft heeft de minimale systeemeisen bekendgemaakt voor apparaten die Windows 11 aankunnen. Het bedrijf stelt een gratis hulpmiddel ter beschikking dat direct aangeeft of een computer geschikt is, de PC Health Check-app. Helaas blijkt de app niet goed te werken. Microsoft past de app aan en later dit jaar komt hij beschikbaar.

Op geschikte apparaten wordt dit najaar de upgrade naar Windows 11 gratis aangeboden. Microsoft verwacht dat begin 2022 iedereen de upgrade heeft gehad.

Wat gebeurt er met Windows 10?

Windows 10 blijft bestaan, omdat niet alle computers over kunnen naar Windows 11. Microsoft ondersteunt Windows 10 tot 14 oktober 2025. Na die datum is het onverstandig Windows 10 nog te gebruiken (met een internetverbinding). In de praktijk betekent dit dat tegen die tijd een nieuw apparaat moet worden aangeschaft.

Bron: www.seniorweb.nl

Wat zegt Microsoft er zelf van.

Windows 11 is er nog niet, maar komt later dit jaar. Als je er zin in hebt, zijn er een paar dingen die je in de tussentijd kunt doen om je voor te bereiden.

Compatibiliteit controleren

Gebruik de PC Health Check-app om te zien of je huidige pc voldoet aan de vereisten voor Windows 11. Als dat zo is, kun je een gratis upgrade krijgen zodra deze wordt uitgerold.

 

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Introductie Windows 11

Een nieuwe Windows-ervaring die je dichter bij de mensen en dingen brengt waar je van houdt.

Een frisse blik

Windows 11 biedt een rustige en creatieve ruimte waar je je passies kunt nastreven door middel van een frisse ervaring. Van een verjongd Startmenu tot nieuwe manieren om verbinding te maken met je favoriete mensen, nieuws, games en inhoud: Windows 11 is de plek om op een natuurlijke manier te denken, je uit te drukken en te creëren.

Je productiviteit maximaliseren

Krijg eenvoudig toegang tot alle apps die je nodig hebt en multitask met gemak met tools zoals Snap-indelingen, bureaubladen en een nieuwe, intuïtievere redocking-ervaring.

Nieuwe manieren om te verbinden

Maak rechtstreeks vanaf je desktop contact met de mensen om wie je geeft met Microsoft Teams. Bel of chat gratis, ongeacht het apparaat waarop men zich bevindt.

Vind de pc die het beste bij jou past.

Nu een nieuwe pc nodig? Er zijn een aantal Windows 10-pc’s die gratis kunnen upgraden wanneer Windows 11 uitkomt.

Het is zoveel gemakkelijker om over te stappen op een nieuwe pc wanneer je een back-up maakt van je bestanden en foto’s van je oude pc naar OneDrive.

Minimale systeemvereisten

Processor 1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor of systeem op een chip (SoC)
Geheugen 4 GB RAM
Opslag 64 GB of groter opslagapparaat
Systeemfirmware Geschikt voor UEFI Secure Boot
TPM Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0
 
Grafische kaart DirectX 12-compatibele grafische kaart / WDDM 2.x
Beeldscherm > 9″ met HD-resolutie (720p)
Internetverbinding Microsoft-account en internetverbinding vereist voor installatie van Windows 11 Home

Voor bepaalde functies is specifieke hardware vereist, zie gedetailleerde systeemvereisten.

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.